Springkussenfestival op 15 augustus

Op zondag 15 augustus wordt het weer springen en klauteren in de De Kempenaerstraat! Na de zonovergoten première vorig jaar zal ook dit jaar de winkelstraat vol worden gezet met de meest uiteenlopende springkussens voor jong en oud! Samen met de winkeliersvereniging hopen we weer op een mooie laatste zondag van de zomervakantie!

Sommige kussens zijn meters hoog, er zijn kussens die alleen met behendigheid kunnen worden genomen en er zijn kussens die onherroepelijk leiden tot een nat pak. Op het plein rondom de Terweeweg wordt een aparte hoek ingericht voor de allerkleinsten. Dicht bij die kussens wordt ook een bar met terras ingericht. De keuze aan kussens is groot. Kinderen kunnen aan het festival deelnemen door bij één van de verkooppunten een armbandje te kopen (€ 4,-). Daarna kunnen zij naar hartenlust en onbeperkt van de verschillende kussens gebruik maken.
Bij alle kussens staan vrijwilligers die de deelnemers in goede banen leiden. De vrijwilligers zijn herkenbaar aan hun oranje pet. Wij kunnen nog heel goed een aantal vrijwilligers gebruiken! Helpt u ons twee uurtjes mee op deze dag? Laat het ons snel weten, wij zijn er erg mee geholpen!

Voor de kinderen gelden een aantal regels. Zo mogen zij niet met schoenen aan op de kussens springen en moeten zij de aanwijzingen bij de kussens opvolgen. Het gebruik van slippers om de afstanden tussen de kussens af te leggen wordt aanbevolen. En omdat er ook kussens zijn met water, en andere met water en zeep, is het verstandig om zwemkleding en handdoeken mee te nemen.

Voor de ouders is er ook van alles te doen. Zo is er bij het Terweeplein een terras en zijn er op deze dag een heleboel winkels geopend. De opening is om 13.00 uur, het einde van het festijn is om 17.00 uur. Deelname  €4,00 per persoon.

Geplaatst in 2010, Nieuws.